ERGASTIRI ALOUMINIOU

Χρώματα

Ηλεκτροστατική Βαφή

Η ηλεκτροστατική βαφή βασίζεται στην επικάλυψη του αλουμινίου µε πολυεστερικές ρητίνες αφού έχει προηγηθεί κατάλληλο υπόστρωμα μέσω χημικής διεργασίας. Έτσι επιτυγχάνεται μέγιστη προστασία από τη διάβρωση και προσδίδονται οι κατάλληλες αντοχές σε μηχανική καταπόνηση.

Όλες οι γραμμές της ΑLUMINCO είναι πιστοποιημένες κατά τη διεθνώς αναγνωρισμένη QUALICOAT και έχουν επιπλέον πιστοποίηση SEASIDE.
Ηλεκτροστατική Βαφή

Απομίμηση Ξύλου

Οι προτεινόμενες απομιμήσεις ξύλου της Aluminco αποτυπώνουν με τελειότητα την φυσική όψη του υλικού.
 
Η ποιότητα τους είναι ιδιαίτερα υψηλή, καθώς η σταθερότητα του χρώματός τους εγγυάται μεγάλη διάρκεια ζωής

Μπορείτε να επιλέξτε ανάμεσα στα 18 διαφορετικά είδη ξύλου που σας προσφέρονται και να δημιουργήσετε προϊόντα με μοναδικό χαρακτήρα.
Απομίμηση Ξύλου

Υπερανθεκτικα χρώματα

Οι πούδρες βαφής για αλουμίνιο Sahara και Mesogeios είναι βασισμένες σε υπερανθεκτικό αρχιτεκτονικό πολυεστερικό σύστημα χρώματος πούδρας, πιστοποιημένο σύμφωνα με το Qualicoat, class 2 standard, από την Ευρωπαϊκή Ένωση Αλουμινίου.

Οι πούδρες βαφής της σειράς Cosmos βασίζονται σε ένα αρχιτεκτονικό πολυεστερικό σύστημα, πιστοποιημένο σύμφωνα με το Qualicoat, class 1 standard, από την Ευρωπαϊκή Ένωση Αλουμινίου.

Και οι τρεις σειρές ανήκουν στη συλλογή PRISMA, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με επώνυμους Έλληνες αρχιτέκτονες και κατασκευαστές.
Με τη χρήση των υπερανθεκτικών χρωμάτων για τα συστήματα αλουμινίου, προστατεύουμε και αναβαθμίζουμε αισθητικά την κατασκευή, δίνοντάς της αξία και αντοχή στο χρόνο.

Η συλλογή PRISMA προσφέρει:
 
  • ολοκληρωμένη συλλογή χρωμάτων, κατάλληλων για κάθε εφαρμογή σε αρχιτεκτονικά συστήματα αλουμινίου
  • εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα
  • εξαιρετική αντοχή στις καιρικές συνθήκες της χώρας μας, διατηρώντας αναλλοίωτη την απόχρωση της ηλεκτροστατικής βαφής και τη γυαλάδα τους
  • μοναδική προστασία σε παραθαλάσσιο περιβάλλον, σε συνδυασμό με την επεξεργασία seaside class
  • ομοιομορφία ηλεκτροστατικής βαφής, με την εξελιγμένη τεχνική επεξεργασίας bonding της ΝΕΟΚΕΜ, Neobond
  • υψηλή αντοχή στα χτυπήματα, την τριβή και τη χάραξη
  • επιφάνεια ειδικά σχεδιασμένη για εύκολο καθάρισμα
  • αξία στην κατασκευή
  • επιλογή από 47 μοντέρνες και κλασσικές αποχρώσεις
Όλες οι αποχρώσεις ηλεκτροστατικής βαφής της συλλογής Prisma είναι διαθέσιμες σε spray επιδιόρθωσης.
Υπερανθεκτικα χρώματα

Ammos Collection

Η νέα συλλογή υπερανθεκτικών χρωμάτων πούδρας σε RAL αποχρώσεις της Neokem, με υφή αμμοβολισμένης επιφάνειας, συνδυάζει την εξαιρετική συμπεριφορά στις εξωτερικές συνθήκες με τις υψηλές μηχανικές αντοχές και την άψογη εμφάνιση.

Η ιδιαίτερα υψηλή ένταση ηλιακής ακτινοβολίας που επικρατεί στη χώρα μας και οι αυξημένες απαιτήσεις σε αντοχές που συνεπάγεται, μας οδήγησε στον σχεδιασμό της νέας συλλογής, που απαντά στις ανάγκες και τις προτιμήσεις της σύγχρονης αρχιτεκτονικής.
α χρώματα της συλλογής έχουν αντοχή τουλάχιστον τρεις φορές περισσότερο από τα λεία γυαλιστερά και ματ RAL και είναι πιστοποιημένα σύμφωνα με το πρότυπο Qualicoat, class2.

Τα πλεονεκτήματα της συλλογής
  • Υψηλή αντοχή στην ηλιακή ακτινοβολία της χώρας μας
  • Εξαιρετική αντοχή σε χτυπήματα, χάραξη και τριβή
  • Εύκολο καθάρισμα, λόγω της ειδικά σχεδιασμένης επιφάνειας
  • Ομοιομορφία εμφάνισης
  • Κάλυψη μικρών ατελειών
  • Δημοφιλείς RAL αποχρώσεις
  • Αναβαθμισμένη αισθητική
  • Προσιτή λύση
  • Φιλικά προς το περιβάλλον
Ammos Collection

Ανοδίωση

Ανοδίωση με διαδικασία εμβάπτισης:
Πρόκειται για μια ηλεκτροχημική κατεργασία κατά την οποία μετασχηματίζεται η επιφάνεια του αλουμινίου και δημιουργείται τεχνητή οξείδωση που το προστατεύει από τη διάβρωση.

Aνοδίωση Η δημιουργία του ανοδικού επιστρώματος αποτελείται από τα ακόλουθα κύρια στάδια: την προετοιμασία, την ανοδίωση, τον χρωματισμό (εάν απαιτείται) και το σφράγισμα. Προετοιμασία: Οι επιφάνειες που θα ανοδιωθούν υποβάλλονται σε μηχανική ή χημική επεξεργασία λείανσης με κατάλληλα λειαντικά υλικά ή χημικά αντιδραστήρια. Μια τέτοια επεξεργασία στοχεύει στην παραγωγή μιας γυαλιστερής ή ματ εμφάνισης της επιφάνειας. Στη συνέχεια, τα μέρη αλουμινίου υπόκεινται σε απολάδωση /προσβολή και εξουδετέρωση.
Ανοδίωση: Αυτή η διαδικασία χρησιμοποιεί την ηλεκτρολυτική αρχή (περνώντας συνεχές ρεύμα διαμέσου ενός λουτρού θειικού οξέος) υπό αυστηρά ελεγχόμενες συνθήκες όσον αφορά τις χημικές συγκεντρώσεις, την θερμοκρασία, την πυκνότητα ρεύματος, κ.λ.π. Τα αποτελέσματα της ηλεκτρόλυσης ,σε ελεγχόμενες συνθήκες προκαλούν οξείδωση της επιφάνειας του αλουμινίου. Το ανοδικό επίστρωμα είναι διαφανές και μοιάζει σα γυαλί . Επιπλέον, το ανοδικό επίστρωμα δεν είναι συνεχές και παρουσιάζει πόρους στην επιφάνεια του.
Χρωματισμός: ο χρωματισμός του ανοδιωμένου αλουμινίου επιτυγχάνεται με την εναπόθεση χρωματιστών στοιχείων στους πόρους του ανοδικού επιστρώματος (ηλεκτρολυτικός χρωματισμός). Η διαδικασία αυτή γίνεται μετά τη φάση της ανοδίωσης, και πριν από το σφράγισμα. Ο χρωματισμός γίνεται με εμβάπτιση των προϊόντων σε μπάνιο που περιέχει μεταλλικά ιόντα (π.χ. κασσίτερο, κοβάλτιο, νικέλιο, κλπ). Τα μεταλλικά ιόντα εναποτίθενται στους πόρους του ανοδικού επιστρώματος . Έτσι, μπορεί να επιτευχθεί οποιοδήποτε χρώμα στην επιφάνεια του αλουμινίου.
Σφράγισμα : Το σφράγισμα των πόρων είναι μια από τις κυριότερες διαδικασίες για την εξασφάλιση της κατάλληλης προστασίας του αλουμινίου. Στα σημεία των πόρων , το πάχος της ανοδίωσης είναι πολύ μικρό (2-3 μικρά) και συνεπώς η προστασία σε αυτά τα σημεία είναι ασθενής. Η διαδικασία σφράγισης επιτυγχάνεται με την ενυδάτωση του οξειδίου του αργιλίου. Οι πόροι σφραγίζονται από την προκύπτουσα διαστολή. Επιπλέον, στην περίπτωση που έχει προηγηθεί η διαδικασία του ηλεκτρολυτικού χρωματισμού, οι χρωστικές ύλες εγκλωβίζονται μέσα στους πόρους και εξασφαλίζεται έτσι η σταθερότητα του χρώματος στον χρόνο. Οι χρωστικές ουσίες είναι ορατές γιατί, όπως ήδη αναφέρθηκε, το ανοδικό επίστρωμα είναι διαφανές σαν γυαλί.
Ποιοτικά χαρακτηριστικά της ανοδίωσης :
Εμφάνιση: Η τελική εμφάνιση των προϊόντων εξαρτάται από: • Το μεταλλικό κράμα. Το κράμα αυτό είναι καθοριστικό .Οι προμηθευτές πρέπει να βεβαιώνουν ότι το υλικό είναι κατάλληλο για να υποστεί ανοδίωση και είναι συμβατό με τις ισχύουσες προδιαγραφές. • Την μέθοδο επεξεργασίας της επιφάνειας (μηχανική και χημική) πριν ανοδίωση. Έτσι, η τελική εμφάνιση μπορεί να είναι γυαλιστερή ή ματ. • Την επιφανειακή επεξεργασία που εφαρμόζεται μετά την ανοδίωση, π.χ. χρωματισμός , συνθήκες σφράγισης

Ανοδίωση
FOLLOW US
ERGASTIRI ALOUMINIOU
EΡΓΑΣΤΗΡΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ
Σ.ΦΟΥΝΤΑΣ - Τ. ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ Ο.Ε.
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ & ΕΜΠΟΡΙΑ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ

ΕΚΘΕΣΗ: Λ.ΚΗΦΙΣΙΑΣ 126 ΜΑΡΟΥΣΙ
ΤΗΛ.: 210 8055619 - 210 2834802
ΤΗΛ.: 210 2834903
ΤΗΛ.-FAX.: 210 8055691
ΚΙΝ.: 6932 300925 - 6932 580458
E-MAIL: info@ergastirialouminiou.gr

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ: ΚΙΛΚΙΣ 17 Ν.ΙΩΝΙΑ
ΤΗΛ.-FAX.: 210 2777713
© 2024 ERGASTIRI ALOUMINIOU. All rights reserved.