ERGASTIRI ALOUMINIOU

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Για την παροχή βιώσιμων προϊόντων, η ALUMINCO καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη μείωση των αρνητικών περιβαλλοντικών επιπτώσεων που προκύπτουν από τις διαδικασίες παραγωγής.
 
Σε αυτή την προσπάθεια εφαρμόσαμε ένα αποτελεσματικό σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης σύμφωνα με το πρότυπο ISO 14001. Η αποτελεσματικότητα του συστήματος διασφαλίζεται με τη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον πρώτων υλών, τη χαμηλή κατανάλωση με την προώθηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τη συστηματική διαχείριση των αποβλήτων που παράγονται από διαδικασία παραγωγής.
 
Χρήση πρώτων υλών
 
Κύριο μέλημα της ALUMINCO είναι η χρήση πρώτων υλών που είναι φιλικές προς το περιβάλλον και 100% ανακυκλώσιμες. Η κύρια πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται είναι το αλουμίνιο, το οποίο είναι ένα οικολογικό υλικό φυσικής προέλευσης, μη τοξικό, 100% ανακυκλώσιμο, προκειμένου να μην έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία και το περιβάλλον.
 
Η χρήση ανακυκλωμένου αλουμινίου στη διαδικασία παραγωγής αυξάνεται ολοένα και περισσότερο κάθε χρόνο, γεγονός που μειώνει την κατανάλωση ενέργειας και τις εκπομπές CO2 έως και 95%.
 
Για να επιτευχθεί αυτό, λαμβάνουμε πληροφορίες σχετικά με τον κύκλο ζωής των προϊόντων μας, παρέχοντας γνώσεις για την ανάπτυξη νέων προϊόντων αλουμινίου όπου έχουν την ικανότητα να απορροφούν περισσότερο ανακυκλωμένο αλουμίνιο. Επιπροσθέτως
 
• Η συσκευασία των προφίλ αλουμινίου πραγματοποιείται μόνο με ανακυκλώσιμο υλικό
• την τεχνολογία οικολογικής βαφής στο πιστοποιημένο κατάστημα QUALICOAT
• τη χρήση σκόνης χωρίς επικίνδυνες ουσίες στο περιβάλλον και τον άνθρωπο
• τη στενή συνεργασία με τους προμηθευτές μας και τους πελάτες μας για την ελαχιστοποίηση της χρήσης χημικών ουσιών και πάντα σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς.
 
Κατανάλωση ενέργειας και ανανεώσιμη
 
Η συνεχής επιδίωξη της ALUMINCO αναζητά τρόπους για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων λύσεων ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης ενέργειας σε τοπικούς χώρους. Αντιμετωπίζοντας τα ζητήματα της ενέργειας προχωρούμε στην προώθηση της ανανεώσιμης ενέργειας σε όλες τις διαδικασίες λειτουργίας μας.
 
Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι η εταιρεία μας έχει ολοκληρώσει την εγκατάσταση ενός φωτοβολταϊκού συστήματος ισχύος 1,2 MW σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις βιομηχανικής ιδιοκτησίας στον Νομό Βοιωτίας. Η συνεργασία με την ελληνική εταιρεία ηλεκτρισμού για την πώληση "καθαρής" ενέργειας που πραγματοποιήθηκε στις 26 Μαΐου 2012.
 
Κατά το πρώτο έτος, η ετήσια παραγωγή ήταν 1.750, 400 kWh ηλεκτρικής ενέργειας, που ισοδυναμούσε με την ετήσια κατανάλωση περίπου 481 νοικοκυριών. Όσον αφορά τα περιβαλλοντικά οφέλη του έργου, εξοικονομήθηκαν πάνω από 1.700 τόνοι διοξειδίου του άνθρακα (CO2) ετησίως.
 
Ανακύκλωση και απόβλητα
 
Κατά την πραγματική διαδικασία ανακύκλωσης, μόνο ένα μικρό ποσοστό του μετάλλου έχει μετατραπεί σε οξείδιο του αλουμινίου. Η ίδια η διαδικασία ανακύκλωσης απαιτεί μόνο περίπου το 5% της ενέργειας που καταναλώνεται για την παραγωγή πρωτογενούς αλουμινίου. Εξαιτίας αυτού, μπορεί να επιτευχθεί ενέργεια 95% και μείωση των εκπομπών.

Ταυτόχρονα, η συλλογή απορριμμάτων, η διαλογή, η αποθήκευση και η επεξεργασία πραγματοποιούνται σε συνεργασία με εξουσιοδοτημένες εταιρείες πιστοποίησης μέσω ενός αποτελεσματικού συστήματος διαχείρισης αποβλήτων.
 
Η δέσμευση της ALUMINCO είναι η αναζήτηση λύσεων, με πολύ περιορισμένο αντίκτυπο στο περιβάλλον, που παρέχουν την πιο κατάλληλη οπτική, τεχνική και βιώσιμη λύση στους τομείς των κατασκευών.
FOLLOW US
ERGASTIRI ALOUMINIOU
EΡΓΑΣΤΗΡΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ
Σ.ΦΟΥΝΤΑΣ - Τ. ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ Ο.Ε.
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ & ΕΜΠΟΡΙΑ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ

ΕΚΘΕΣΗ: Λ.ΚΗΦΙΣΙΑΣ 126 ΜΑΡΟΥΣΙ
ΤΗΛ.: 210 8055619 - 210 2834802
ΤΗΛ.: 210 2834903
ΤΗΛ.-FAX.: 210 8055691
ΚΙΝ.: 6932 300925 - 6932 580458
E-MAIL: info@ergastirialouminiou.gr

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ: ΚΙΛΚΙΣ 17 Ν.ΙΩΝΙΑ
ΤΗΛ.-FAX.: 210 2777713
© 2024 ERGASTIRI ALOUMINIOU. All rights reserved.